fredag den 7. marts 2014

Knækbrød med få kerner - super godt til en portion tzatziki

Til en hyggeaften skal der gerne lidt snack til, og da det skulle være en portion tzatziki (lavet på skyr) var det oplagt med noget brød til. Men i stedet for brød havde jeg lyst til at lave en portion knækbrød, men der skulle ikke være alt for mange kerner i.

Resultatet blev super godt - jeg valgte at komme paprika på nogle af stængerne og det var også super godt.

Ca 20 stænger:
1 dl koldt vand
2 g gær
140 g hvedemel
20 g rugmel
30 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
4 g salt
15 g havreflager/birkes/seasam/græskar

Smulder gæren ud i melet og bland resten af ingredienserne i. Ælt dejen til en fast masse og sættes på køl i 8-24 timer

Rul dejen ud på et meldækket bord til 1,5 - 2 mm tykkelse. Skær i stykkerne ud i den størrelse du ønsker, jeg valgte ca 2*10 cm. Pensel med vand og drys evt. med salt, paprika eller karry (hvis du vil gøre det lidt mere spicy). Prik evt stykkerne med en gaffel.

Bages ved 180 grader i 10-12 minutter og så er der nogle lækre snacks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)